Dosarul alegerilor locale din Sectorul 1. Dan Tudorache, mai multe voturi decât Clotilde Armand, după renumărare – surse

Dosarul alegerilor locale din Sectorul 1. Dan Tudorache, mai multe voturi decât Clotilde Armand, după renumărare - surse
Publicat: 12/05/2021, 09:34
Actualizat: 13/05/2021, 02:10

Polițiștii bucureșteni au finalizat renumărarea tuturor buletinelor de vot de la alegerile locale din Sectorul 1 și au trimis procurorului care face ancheta toate procesele verbale în care sunt trecute numărul votanților și opțiunile de vot. Potrivit unor surse, fostul primar Dan Tudorache, candidat PSD la alegerile locale din septembrie 2020, ar avea cu 1.000 de voturi mai mult decât Clotilde Armand, contracandidata sa de la USR-PLUS, actualul primar al Sectorului 1.

Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, a declarat pentru Gândul că deocamdată nu au primit oficial rezultatele renumărării voturilor și confirmarea finalizării anchetei de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Avocatul a adăugat că din înregistrarea video de după încheierea votării din 27 septembrie 2020 s-a văzut că persoane din anturajul lui Clotilde Armand, care acum ocupă funcția de primar al Sectorului 1, au sustras saci cu buletinele de vot.

”Situația în acest moment, de la Sectorul 1, față de ce am văzut cu toții, este o insultă la adresa democrației și a românilor”, a mai spus avocatul.

El a precizat că la instante sunt câteva acțiuni civile ale fostului primar Dan Tudorache, prin care contestă rezultatele alegerilor locale din Sectorul 1.

Renumărarea voturilor de la alegerile din Sectorul 1, în dosarul de la SIIJ

Dosarul de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost deschis după ce Dan Tudorache a depus plângere în cazul președintelui Biroului Electoral al Sectorului 1, Nicolae Sprîncu.

Procurorul de caz de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție le-a cerut polițiștilor să redeschidă toți sacii cu buletinele de vot și procele verbale de la secțiile de votare din Sectorul 1, organizate pentru alegerile locale din sepembrie 2020. Zece polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la SIIJ, iar termenul de soluționare era 8 aprilie 2021.

Toată procedura a durat însă foarte mult, pentru că polițiștii au fost nevoiți să deschisă saci cu buletine de vot puși la grămadă și să verifice cu atenție fiecare buletin de vot și proces-verbal, în condițiile în care toate sunt probe la dosar.

Rezultatul reverificării buletinelor de vot, consemnat în procese verbale, trimis procurorului de caz, urmează să fie comparat cu listele rezultatelor finale emise de comisiile Biroului Electoral de Sector după alegerile din septembrie 2020.

Surse din Ministerul Afacerilor Interne au declarat, pentru Gândul, că procurorul de caz ar vrea să transfere și această sarcină tot la Poliția Capitalei. Aceasta ar însemna o nouă scoatere a unor polițiști din activitățile operative în care ar putea fi implicați, în condițiile în care compararea celor două situații ar trebui să fie făcută de polițiștii judiciariști de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Procurorul de la SIIJ care se ocupă de anchetă a dispus:

  • Identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secții de votare.
    Numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzatoare fiecărei din cele 166 secții de votare din cadrul Sectorului 1 București (cât și a votanților înscriși pe listele suplimentare), care și-au exprimat dreptul la vot.
  • Confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării.
  • Predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizare cercetărilor din prezenta cauză.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Consumul de alcool „până la leșin” poate duce la Alzheimer
×